Nyitó oldal Nyitó oldal, címlap Napi hírek Fatolvajt, betörőt segítettek elkapni a zalaiak

Rádió P online

Sajnáljuk, de ahhoz, hogy a Rádió P adását számítógépén online hallgatni tudja, telepítenie kell  az Adobe flash 10+ verzióját.
Flash letöltése itt.

Amennyiben okos telefonról nézi oldalunkat, elég, ha a  

http://37.221.209.146:4040/live.mp3

linkre kattint, vagy bemásolja valamely lejátszóba és már szól is!

 

 

Ajánlott programok

Ki van itt?

Oldalainkat 1631 vendég és 2 tag böngészi

Felhasználó kezelő

Fatolvajt, betörőt segítettek elkapni a zalaiak PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Hírek
2011. március 02. szerda, 14:22

Zala Megyei Polgárőr SzövetségTisztújító küldöttgyűlést tartott a hét végén a Zala Megyei Polgárőr Szövetség, amely az idei évre azt is célul tűzte ki, hogy lelkes amatőrökből profikká váljanak a tagjai.

 

 Ötévente tart tisztújítást a megyei polgárőr szövetség, és ismét Horváth Róbertet választotta elnökké a rendőr-főkapitányságon tartott küldöttgyűlésen. A rendezvényen az elmúlt évben végzett munkát is értékelték. Zala megye településeinek több mint felében működik polgárőrség. Az egyesületek 6500 tagja tavaly közel 486 ezer órában teljesített szolgálatot. A szövetség kimutatása szerint 8850 bűncselekményt akadályoztak meg, és 53 bűnelkövetőt, valamint 41 körözött személyt sikerült elfogni közreműködésükkel. Előfordult, hogy jelzésük alapján fatolvajokat füleltek le a rendőrök, máskor pedig betörőt kaptak el, aki egy falusi boltot akart kifosztani.

 

A polgárőr egyesületeknél rendszeresen zajlottak ellenőrzések. Kirívó hiányosságokat nem tapasztaltak. A tagszervezetek 80 százaléka jól működik, állapította meg az elnökség, 10 százalékuknál viszont elsősorban anyagi természetű gondok vannak. A megyei szövetség idén 22 millió forintot kap az országos szervezettől, a pénzt teljes egészsében eljuttatják a helyi egyesületekhez, hangzott el.

 

Az idei célok közé sorolták a munkafeltételek javítását, a felkészülést az árvízvédelmi feladatokra, s meghatároznák a polgárőrség karitatív tevékenységének alapelveit. Elérkezettnek látják az időt arra is, hogy kilépjenek a lelkes amatőr szerepéből, és profi bűnmegelőzési szakemberekké váljanak. Ehhez segítséget nyújtanak a tavaly óta kötelező képzések.Hatezer-ötszázan járőröznek Zala megye településein.

 

Forrás: Zalai Hírlap

 

Megosztás